Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta, läs mer om hur vi hanterar cookies.

Jag förstår

2020-02-21

En stark gemenskap med socialt engagemang

Idrott ska inte vara en klassfråga. Alla ungdomar ska ha möjlighet att utöva en idrott oavsett vilka ekonomiska förutsättningar man har.
Fysisk aktivitet påverkar vår kropp på ett positivt sätt, det är alla överens om. Genom att röra på sig så stimuleras också våra hjärnor. Forskningen visar att aktiva barn överlag mår bättre, både psykiskt och fysiskt. Trots det är det många som tyvärr förblir stillasittande. Det för med sig att fler och fler ungdomar drabbas av depressioner och ångest. Rent fysiskt ökar risken för diabetes och andra sjukdomar, relaterade till att man rör på sig alldeles för lite och för sällan.

Vi drar nu igång ett initiativ där vi genom att stödja en ökad fysisk aktivitet på en mindre ort, hoppas att på sikt skapa ett utrymme för ungdomar att utvecklas på ett positivt sätt. I ett större perspektiv ser vi möjligheten att kunna dra nytta av ungdomars vilja, kreativitet och nyfikenhet vilket i ett senare skede skapar en bra grogrund för innovativa affärsidéer eller idrottsliga framgångssagor, som på sikt kommer hela orten till godo.
För att nå dit har vi inlett ett samarbete med Ludvika HF. En förening som ser bortom det rent idrottsliga och arbetar för en stark gemenskap med ett socialt engagemang där kamratskap, glädje och lagarbete står i fokus. Mot utanförskap och för ett levande Ludvika där ingen ska lämnas utanför.

Vår övertygelse är att fysisk aktivitet ger ett ökat välbefinnande. Ett ökade välbefinnande ger lyckligare ungdomar. Lyckligare ungdomar kommer att ge vårt samhälle en knuff i en positiv riktning. Nu kör vi!