Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta, läs mer om hur vi hanterar cookies.

Jag förstår

2019-03-27

Hej Christian!


Vi har intervjuat Christian von Strauss som är projektadministratör på Skyddsrumsspecialisten. En förmiddag i början av mars satte vi oss ned och tog en fika med Christian för att lära känna honom närmare.

Vad jobbar du med på Skyddsrumsspecialisten?
– Jag har hand om lager/kontorsbeställningar och jobbar dessutom med kvalitetsdokumentering av de åtgärder som kräver en kvalificerad sakkunnig. Annars blir det en del administration och så får man rycka in där det behövs.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
– Mina kollegor! Och att jag har varierande uppgifter. Arbetsledningen är också toppen. De visar förtroende och litar på oss som arbetar här och ger oss möjligheten att utvecklas inom företagen. Det känns fint.

Kan du beskriva en riktigt bra dag på jobbet som du nyligen har haft?
– Det finns bara bra dagar, höll jag på att säga. Men sanningen är att jag än så länge inte har haft någon riktigt dålig dag här. Visst har det funnits stunder som varit tuffa och stressiga men alla på firman är lösningsorienterade och förstående så det mesta brukar lösa sig i slutändan.

Hur gör du för att få en bra start på din arbetsdag?
– Vi har gemensam frukost på firman och sedan har vi morgonmöte där vi går igenom vad som händer under dagen. Vi diskuterar de eventuella problem som dykt upp men även hur vi har löst dem. Att alla är med och är delaktiga ger en bra start på dagen.

Vad gillar du att göra på fritiden?
– Bortsett från att umgås med familj och vänner så har klättring blivit en av mina stora passioner. Jag ägnar mig mest åt Bouldering där man klättrar på lägre höjder, tre till fyra meter. Utan rep men med en tjock matta under som skydd.

Christian, kan du ge oss tre ord som beskriver dig som person?
– Den beskrivningen överlämnar jag åt andra att ge. Man kan bara göra sitt bästa så får andra bilda sig en uppfattning utifrån det.