Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta, läs mer om hur vi hanterar cookies.

Jag förstår

2020-12-10

I underjorden

Vart vi än går, rakt under våra fötter finns urberget och så ser det ut i stora delar av landet. Detta gör att Sverige lämpar sig väl för anläggning av bergrum. Redan i slutet av 1800-talet började militär att spränga sig in i berget, men bergrummen kom framför allt att spela en viktig roll under det kalla kriget. Svenska företag blev världsledande på anläggning av bergrum och anlitades även internationellt för stora uppdrag.

Många bergrum har varit sekretessbelagda, men i och med det kalla krigets slut har många bergrum öppnats för allmänheten och i många fall omvandlats till civila ändamål.

Skyddsrumsspecialisten är nu i full gång med ett flertal högintressanta projekt för civilskydd där vi ser över och rustar upp bergrum i Stockholmsområdet.

Vill du veta mer om våra projekt eller hur vi kan hjälpa dig? Hör av dig till Patric Forsberg på patric@skyddsrumsspecialisten.se eller 070-0918091