Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta, läs mer om hur vi hanterar cookies.

Jag förstår
Skyddsrum - Skyddsrumsspecialisten

Konstruktör

Skyddsrum konstruktör - Skyddsrumsspecialisten

I din roll som konstruktör av skyddsrum har du säkert också ställts inför svårigheterna med att försöka tolka de regler och typlösningar som gäller för skyddsrum.

Ett skyddsrum är byggt för att klara krigets påfrestningar. Det ska klara av tryckvågen från en 250-kilos bomb och skydda mot joniserande strålning, stridsgaser och raslaster.

Regelverket gällande skyddsrum kan vara snårigt och de speciella typ- och komponentlösningarna skiljer sig markant mot den övriga byggbranschen. Du har säkert hamnat i situationer där det är både komplicerat att förstå och att anpassa de krav som MSB har gällande skyddsrum och som du sedan ska överföra till beräkningar, raslaster, komponentlösningar och typlösningar. Detsamma gäller för beräkningar, ritningar och handlingar för skyddsrum.

Vi har valt att försöka möta ditt behov som konstruktör med ett urval av tjänster som vi tror matchar ditt behov som exempelvis design av skyddsrum. Vi har en produkt som vi kallar nyckelfärdiga modulskyddsrum där du kan använda dig av drag-and-drop funktion. Det nyckelfärdiga skyddsrummet uppfyller MSBs krav på vad ett skyddsrum ska motstå samt att vi har förberett skyddsrummet med genomföringar för att kunna använda skyddsrummet i fredstid. Detta gör att du på ett enkelt sätt ska kunna få in funktionen i dina ritningar.