Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta, läs mer om hur vi hanterar cookies.

Jag förstår

2021-08-30

Kriser kommer ofta utan förvarning

En kris kan på kort tid vända upp och ner på våra liv. Samhällets funktioner slutar fungera. Ett förändrat klimat kan göra att översvämningar och skogsbränder blir vanligare. Händelser i andra delar av världen kan ge brist på vissa livsmedel. Störningar i viktiga it-system kan påverka elförsörjningen. Efter bara en kort tid kan vardagen bli riktigt besvärlig. Vi kan bli tvungna att söka oss till ett våra 65.000 skyddsrum som då måste vara i funktionsdugligt skick.

Är du fastighetsansvarig? Då ska du säkerställa att fastighetsägaren uppfyller ansvaret att hålla skyddsrummet i funktionsdugligt skick enligt Lag (2006:545) om skyddsrum.

En statusbesiktning utförd av Skyddsrumsspecialisten ger dig en bra överblick över vad som bör prioriteras och vad som kan samordnas för att se till att skyddsrummet uppfyller dessa krav.  Med vår statusbesiktning medföljer alltid en kostnadskalkyl. Finns det brister i skyddsrummet tar vi fram ett lämpligt åtgärdspaket som vi omgående och efter överenskommelse kan sätta igång med.

Mer utförlig information om Skyddsrumsspecialistens statusbesiktningar av skyddsrum hittar du här!