Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta, läs mer om hur vi hanterar cookies.

Jag förstår

2021-01-15

”När kriget kommer”

Den 13 januari släpptes Försvarsmaktens programserie ”När kriget kommer”. Hela serien på fem delar kan du nu se på Försvarsmaktens Youtube-kanal. Varje avsnitt är på drygt 10 minuter.

”Serien ska öka kunskapen om Försvarsmakten, verksamheten och de utmaningar som vi ska hantera i framtiden”, säger Johan Landeström, marknadschef vid varumärkesenheten på Högkvarterets kommunikationsavdelning.

Man vill nu öka medvetenheten kring de utmaningar och hot som Sverige som land kan stå inför. Ett av hoten som lyfts fram är en konflikt kring Arktis som Sverige dras in i.

I serien förklaras hur en konflikt skulle påverka det svenska samhället och vilka krav det ställer på Sveriges framtida militära försvar. Det blir tydligt att den förlegade hotbilden från kalla krigets dagar är förbi. De hot om framtidens militära försvar och det civila samhället kan behöva möta är mer komplexa och betydligt mer fragmenterade. Serien presenterar en tidsenlig bild av en modern konflikt. Se den här.