Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta, läs mer om hur vi hanterar cookies.

Jag förstår
Skyddsrum - Skyddsrumsspecialisten

Vårt arbetssätt

Så här jobbar vi

I fredstid fungerar de som replokal, pingisrum eller i vanligaste fall cykelförråd. Men vid höjd beredskap ska cyklarna, instrumenten och pingisborden flyttas ut och skyddsrummet iordningställt inom 48 timmar. Fastighetsägaren ansvarar för att all utrustning finns, att skyddsrummet fungerar som det ska och att det öppnas upp vid en krissituation.

Skyddsrum förknippar man nästan alltid med krig och förstörelse men ett skyddsrum är mer än så. Det har ett flertal olika och livsviktiga användningsområden. Ett skyddsrum ska vara rustat så att det även ska kunna användas vid naturkatastrofer, farliga utsläpp med farliga gaser som följd eller vid katastrofer med risk för strålning och radioaktivitet.

Vårt jobb är att se till att ditt skyddsrum klarar av allt detta inom 48 timmar.

Skyddsrumsspecialisten arbetar uteslutande med skyddsrum som innefattar nybyggnationer, renoveringar och materialkomplettering enligt MSB:s typlösningar. Inget projekt är för stort eller för litet för oss.

Inför projektstarten

Att ha en god och tydlig dialog är a och o för att uppnå det bästa resultatet. Därför börjar vi alltid med göra ett platsbesök för att bilda oss en bättre uppfattning om skyddsrummets skick. På plats noterar vi eventuella avvikelser som vi dokumenterar och presenterar för er. Nästa steg är att vi sammanställer bygghandlingar tillsammans med ett utförligt protokoll och återkopplar med en offert.

Ett startdatum bestäms

Ett startdatum för arbetet fastställs och eventuella hyresgäster aviseras i god tid om att arbete kommer att ske i fastigheten under specifika tider.

Teknikerna anländer

Våra tekniker utför och dokumenterar aktuell entreprenad i nära dialog med projektledare och beställare. 

Under pågående entreprenad:

En löpande och tydlig dialog med beställaren är grunden till ett starkt samarbete och som kund vill man ha aktuella statusuppdateringar. Allt för att undvika tveksamheter eller oklarheter.

Efter slutfört arbete

Avslutningsvis sker en slutbesiktning tillsammans med beställare, besiktningsmän och sakkunniga för kvalitetssäkra utfört arbete och för att påvisa eventuella åtgärder.