Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta, läs mer om hur vi hanterar cookies.

Jag förstår

2022-01-21

Världen som vi känner till den står nu inför en rad utmaningar.

Förra veckan syntes flera ryska krigsfartyg till i Östersjön, alldeles i vår närhet.

Detta samtidigt som Ryssland riktar allvarliga hot mot Ukraina Det är ett allvarligt läge för säkerheten i Sverige och Europa. Det har gjort många oroliga.

Sverige svarar på detta med en ökad militär närvaro på Gotland. Anledningen är att ön är strategiskt viktig, särskilt med tanke på sin närhet till de forna sovjetstaterna i Baltikum.

Även om vi hör lugnande röster så är det svårt att veta vad som kan hända under den närmsta framtiden. Det vi ändå måste göra och det omedelbart, är att öka vår beredskap på hemmaplan. Det finns 65.000 skyddsrum i Sverige. Enligt lag ska skyddsrummet kunna ställas iordning för sitt ändamål inom 48 timmar, det vill säga två dygn. Kan vi lita på att det är så, när det verkligen gäller? Kan vi få skydd om det värsta skulle hända?

Antalet kontroller av skyddsrummen har den senaste tiden sackat efter, mycket på grund av den rådande pandemin. Nu är det hög tid att få upp farten igen. Kontrollerna av skyddsrummen måste prioriteras. Imorgon kan det vara alldeles för sent.

Vi på skyddsrumsspecialisten har sedan 1973 arbetat rikstäckande med befolkningsskydd. Behöver du hjälp med att bygga, renovera eller underhålla ditt skyddsrum? Kontakta oss redan idag.