Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta, läs mer om hur vi hanterar cookies.

Jag förstår

2019-08-16

Vem är vem på Skyddsrumsspecialisten?

– Oavsett vem man är på Skyddsrumsspecialisten så jobbar alla mot samma mål och med samma förutsättningar. Alla hjälper alla.
Så inleder Rickard Holst den pratstund vi fick med honom när han var tillbaka på jobbet efter fyra veckors avkopplande semester.

Vad jobbar du med på Skyddsrumsspecialisten?
– Jag jobbar som skyddsrumstekniker och är även sakkunnig. Som tekniker utför jag i stort sett allt som har med skyddsrum att göra. Jag rengör golvbrunnar, målar skyddsdörrar och uteluftskanaler, gjuter in nya skyddsdörrar och reservutgångar. Jag monterar även avloppssystem och igensättningsplåtar över skador i stommen och utför håltagningar.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
– Att ingen dag är den andra lik och att jobbet innefattar så många olika moment. Det är roligt och utmanande att arbetet är både psykiskt och fysiskt krävande. Man måste tänka efter så att man gör rätt, samtidigt som själva arbetet är tungt. Jag gillar den kombinationen. Något som också sporrar mig är att vi alla arbetar mot samma mål.

Kan du beskriva en riktigt bra dag på jobbet som du nyligen har haft?
– Att vakna 05:30 efter fyra veckors semester och känna glädje över att en hektisk höst med massor av stora och avancerade jobb nu äntligen börjar. Att komma tillbaka efter semestern kan ge många ångest. Men för mig är det alltid roligt att få komma tillbaka till arbetet efter en ledighet. Då trivs man verkligen med sitt jobb, eller hur?

Hur gör du för att få en bra start på din arbetsdag?
– Jag försöker alltid ligga steget före. För att vara så förberedd som möjligt inför morgondagen går jag och min kollega igenom arbetet dagen innan. Vi går igenom ritningar och plockar fram de maskiner och material som skall användas dagen efter. Det innebär att vi, efter vårt gemensamma morgonmöte, kan sätta oss i bilen och åka direkt till adressen och i lugn och ro, utan stress, utföra vårt arbete på bästa sätt.

Vad gillar du att göra på fritiden?
– Fiske är ett av mina stora intressen och att koppla av ute på landet på Värmdö tillsammans med min fru och barn.

Rickard, kan du ge oss tre ord som beskriver dig som person?
– Envis, lojal och effektiv.