Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta, läs mer om hur vi hanterar cookies.

Jag förstår

2021-04-26

Vi fick en liten pratstund med…

Henny Oldenstam, Key Account Manager och Stefan Casperson, projektledare på Skyddsrumsspecialisten Göteborg och passade på att ställa några frågor om hur de ser på framtiden.

Vad är din roll på företaget ?

Henny:

Jag är Key Account Manager – det betyder att jag är kundansvarig för Göteborgsregionen för Skyddsrumsspecialisten. Jag har tidigare arbetat operativt i olika branscher som bil- och byggbranschen. I huset där jag bor finns ett skyddsrum och av ren nyfikenhet besökte jag det för ett tag sedan. Jag tyckte det var intressant och fick lära mig saker som jag inte hade en aning om. När jag sedan fick erbjudandet från Skyddsrumsspecialisten, nappade jag på en gång.

Stefan:

I min roll som projektledare handlar det om att hela tiden ha kunden i fokus. Att vi som skyddsrumsspecialister ger kunden full service genom hela projektet, från ax till limpa.

Hur ser du på branschens framtid?

Henny:

Nu när Sverige har gått från krisberedskap till krigsberedskap, har intresset för den här branschen ökat markant. Många kunder börjar nu på allvar se på medborgarnas säkerhet med andra ögon, inte minst medborgarna själva. Myndigheter som MSB har fått tydligare uppdrag och jag tror att det här kommer fortsätta och öka ytterligare efter Covid19 pandemin.

Stefan:

Jag har arbetat i byggbranschen i över 30 år och tog det här jobbet för att jag insåg att detta är en spännande bransch som verkligen är på frammarsch. Det märks speciellt nu när vi lever i en pandemi och många säkerhetsfrågor, som vi på Skyddsrumsspecialisten jobbar med, har hamnat i fokus. Både för myndigheter, politiker, medborgare och kunder. Alla inser att vi gemensamt måste göra mer för att skydda våra medborgare och se till att de är trygga.

Hur ser du din egen roll utvecklas?

Henny:

I samband med att intresset för branschen har ökat så har också Skyddsrumsspecialisten expanderat och fortsätter att expandera. Jag gillar att förkovra mig och att ha helhetsperspektiv, för att kunna erbjuda mina kunder bästa service. Jag brinner för sälj och utbildning och ser framför mig att försäljningen kommer att öka. Fler och fler förvaltare och även andra målgrupper kommer att vilja utbilda sig mer inom våra produktområden. Företaget har diskuterat att expandera internationellt och den resan skulle jag gärna vilja bli en del av.

Stefan:

Som jag tidigare nämnde så kommer jag från byggbranschen. Där gäller det att lösa problemen snabbt, hitta kreativa lösningar och tänka utanför boxen. Här är det precis tvärtom. Branschen är reglerad och vi måste hålla oss till de lagar och regelverk som finns. Vi kan fortfarande vara kreativa men hålla oss innanför boxen. Konsekvenserna av våra beslut ska skapa trygghet för de som ska använda skyddsrummen om och när de behövs.

Vi tackar och önskar dem lycka till i det fina arbetet de gör på västkusten!