Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta, läs mer om hur vi hanterar cookies.

Jag förstår

2020-03-26

Viktiga funktioner i samhället måste fortsätta att fungera!

Land efter land stänger ner sina gränser. Flygen står stilla. Städer som för bara några veckor sedan sjöd av liv och rörelse har förvandlats till spökstäder. Gator och torg ekar tomma. Affärer, restauranger och kaféer slår igen. Marknaden svarar med kraftigt fallande börser. Vi befinner oss alla i ett tillstånd av isolering under obestämd tid och står handfallna inför en osynlig fiende som är på väg att fullständigt rasera det välstånd som vi byggt upp under många år. Men vi får inte låta paniken ta över. Det är av yttersta vikt att grundläggande samhällsfunktioner som säkerhet och beredskap fortsätter att fungera så att vi inte går ur asken i elden om det blir följdverkningar av corona-utbrottet, vilket man kan hålla för mycket troligt.
Extremt väder, it-attacker eller militära konflikter är något vi inte kan sluta förbereda oss för hur situationen än ser ut just idag. Vi måste även i fortsättningen säkerställa att viktiga funktioner i samhället fungerar om det värsta skulle hända. Dit hör skyddsrum runt om i landet som måste underhållas och besiktigas kontinuerligt för att kunna ge oss det skydd som är nödvändigt vid en kris. Det är inget vi kan slarva med utan att det kan stå oss dyrt i framtiden.