Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta, läs mer om hur vi hanterar cookies.

Jag förstår

2019-10-03

Besiktningsmannaträff hösten 2019

Fredagen den 27 september var det dags för höstens besiktningsmannaträff. 30 personer hade samlats för att förutom diskutera de senaste branschaktuella frågorna även fick ta del av en intressant föreläsning av Michael Öhgren, kvalificerad skyddsrumssakkunnig, som berättade om sina 25 år i branschen och hur arbetet har utvecklats genom åren.
Michael bevakar på uppdrag av MSB uppbyggnaden av skyddsrum i Kirunas samhällsomvandling. Ett omfattande arbete med målet att skapa kommunikationsvägar och samsyn mellan Kiruna kommun, LKAB och MSB. Michael är också flitigt anlitad som sakkunnig vid utformning och layout av skyddsrum i hela landet.
Stefan Spendrup delade med sig av sin upplevelse av att utbilda sig till besiktningsman och vad man skulle kunna tillföra Skyddsrumsdagarna. Stefan hade även bra synpunkter gällande utbildningar inom branschen.
Dagen fortsatte med mycket inspirerande diskussioner om praktiska frågor som; Poängsystemet, hur räknas poängsystemet för utrymning, vad bör jag tänka på? Elinstallationer, hur gör elektrikern, vad säger typlösningen. Behövs armatur i luftsluss? samt fler utvecklande frågor av teknisk natur.
Som alltid var det mycket trevligt att få träffa alla närvarande och vi ser fram emot nästa träff till våren.