Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta, läs mer om hur vi hanterar cookies.

Jag förstår
Skyddsrum - Skyddsrumsspecialisten

Elektriker

Skyddsrum elektriker - Skyddsrumsspecialisten

Ska du göra elinstallationer i ett skyddsrum som i fredstid används som garage eller förråd? Då gäller det att du har bra koll på reglerna så du inte gör misstag som kan bli mycket dyra att rätta till i efterhand. Som elektriker arbetar du inom många områden och bidrar till en hållbar samhällsutveckling. Att vara elektriker är ett rörligt och varierande arbete. Säkerheten är viktig och kräver att du är noggrann. När du i din roll som elektriker haft att göra med arbeten i skyddsrum, har du säkert upplevt svårigheter med att tolka de regler och typlösningar som följer med detta. Det är inte ovanligt att du hamnat i situationer där det har varit komplicerat att förstå och anpassa kraven som Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, MSB ställer på arbeten i skyddsrum. Regelverket gällande skyddsrum kan vara snårigt och de speciella typ och komponentlösningarna skiljer sig ofta markant mot den övriga byggbranschen.

Arbetsmoment som i utförandet är specifika för skyddsrum är exempelvis klamring av kablar, genomföringar, freds-el, infästningar och belysning. Fel kan uppstå när nya kablar dras i en anläggning, som vid installering av fiber. Tätningen vid kabelgenomföringarna måste klara gas, brand och stötvågor från bomber – något som ibland missas. Det gäller också att tänka till innan freds-el installeras på skiljeväggar i ett skyddsrum som används som förråd. Väggarna ska enkelt kunna rivas av lekmän utan specialverktyg, och då måste de vara fria från elinstallationer.Det kan bli stora problem när ett driftsatt system måste åtgärdas. 
Att göra om och göra rätt kan bli mycket kostsamt för fastighetsägaren.

Skyddsrumsspecialistens tjänsteportfölj är komplett, vi har valt att försöka möta ditt behov som elektriker med ett urval av tjänster som vi tror matchar ert behov.

Kontakta oss