Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta, läs mer om hur vi hanterar cookies.

Jag förstår
Skyddsrum - Skyddsrumsspecialisten

Montering/Installering

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna. Hittade du det du letade efter? Om inte är du varmt välkommen att kontakta oss.

Skyddsdörrar mot det fria ska kompletteras med splitterskydd. Ska plåtarna monteras till slutbesiktning? Ska plåtarna i så fall demonteras och förvaras i förråd eller sitta kvar efter slutbesiktning?

Dessa skall prov monteras och sedan läggas i skyddsrumsförrådet efter slutbesiktning för att säkerställa att de inte försvinner över tid.

Genomföringar genom ingjutna hylsor: Är det okej att byta ut ett rör som går igen om en ingjuten hylsa?

Här råder det delade meningar. Finns det en ingjuten hylsa så är det inte en försvagning av skyddsrummet funktion och kan där med byta ut röret och foga in det nya röret.
Sen har vi de som anser att detta är en ny installation och ska där med följa typlösning. Som betyder att nya korrekta genomföringar ska göras korrekta klämkopplingar ska monteras och den gamla genomföringen skall sättas igen enligt typlösning.

Elinstallationer: Finns det krav på belysning i gasfång?

Ja, i fasta gasfång men ej i demonterbara.

Elinstallationer: Finns det något krav på lysknappar?

Ja, det räcker med att det finns i skyddsrummet och att det går att tända gasfånget med den knappen.