Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta, läs mer om hur vi hanterar cookies.

Jag förstår

2022-01-28

Kvartalets medarbetare!

Vi inleder 2022 med att ställa några frågor till Erik Olsson som arbetar med materialfrågor.

Hej Erik, beskriv dina arbetsuppgifter på Skyddsrumsspecialisten?

Från att jag främst sysslade med framtagning av nya produkter och ritningsunderlag till måttanpassade komponenter, har tjänsten succesivt blivit bredare. Utöver tidigare nämnda arbetsuppgifter innefattar den i dagsläget även ansvar för inkommande beställningar, inköp och lagerhållning av material, produktionen in-house samt försäljning av material vid nyproduktion av skyddsrum. 

Kan du berätta lite mer om just detta. Vad det innefattar och vilken betydelse det har för verksamheten?

Material innefattar all utrustning som antingen är löst i skyddsrummet såsom fläktar, filter, stötvågsventiler tätningslister osv eller ingjutet i väggarna. Att kunna erbjuda allt material som ingår i ett skyddsrum till kunderna är något som är avgörande för hela verksamheten. För vissa produkter krävs rigorösa tester vid Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) innan vi får ett tillverkningscertifikat. Därefter kontrolleras även 20–30 procent ur varje tillverkningsomgång. Efter mycket hårt arbete har vi sedan cirka ett år tillbaka möjligheten att erbjuda samtliga produkter som ingår i ett skyddsrum till våra kunder.  

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Det roligaste med jobbet är variationen. Jag jobbade tidigare som konstruktör på ett större bolag där arbetsuppgifterna innebar kontorsjobb 40 timmar i veckan. Den nuvarande blandningen av praktiska och teoretiska utmaningar passar mig perfekt. Jag har även insett att det här med försäljning är något jag gillar skarpt.

Kan du beskriva en riktigt bra dag på jobbet som du nyligen har haft?

Jag fick samtal från kund som ville gå vidare med oss som leverantör av material vid nybyggnation av skyddsrum. Kunden var lite stressad då gjutningen skulle dra i gång redan samma vecka. Tack vare vår goda lagerhållning kunde jag ge ett lugnande besked. Allt material levererades redan dagen efter.   

Hur gör du för att få en bra start på din arbetsdag?

Vi brukar ha en gemensam genomgång om något nytt har dykt upp. Jag gillar även att få upp koffeinhalten rejält i kroppen direkt på morgonen.

Vad gillar du att göra på fritiden?

Umgås med familjen är det jag värdesätter högst på fritiden. Skulle jag få lite tid över åker jag gärna upp till mitt föräldrahem och går ut i skogen och jagar.

Kan du ge oss tre ord som beskriver dig som person?

Målmedveten, prestigelös, kreativ.