Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta, läs mer om hur vi hanterar cookies.

Jag förstår

2019-12-26

Vi fräschar upp din kunskap om skyddsrum så här strax före jul

Alla skyddsrum och byggnader med skyddsrum är märkta med en skylt som har en orange fyrkant med blå triangel och texten SKYDDSRUM. Du tillhör inget särskilt skyddsrum utan använder det som finns närmast. Ta reda på var ditt närmaste skyddsrum finns både där du bor och där du befinner dig på dagtid.

Skyddsrummen är konstruerade för att kunna skydda mot olika stridsmedel, som till exempel: stötvåg och splitter, gasbeläggning, biologiska stridsmedel, brand och joniserande strålning. Ägaren av en fastighet äger och underhåller också skyddsrummet. En fastighetsägare kan vara privat eller kommunal. Det kan också vara en bostadsrättsförening.

Ta reda på var ditt närmaste skyddsrum finns
På den här kartan https://gisapp.msb.se/apps/kartportal/enkel-karta_skyddsrum/ kan du hitta alla. Zooma in den ort du är intresserad av. Zooma in på kvartersnivå. Varje skyddsrum finns markerat på kartan och klickar man på markeringen så får man uppgifter om skyddsrummet. Du kan också söka i textfältet på gator eller områden